معرفی ۱۲ کتاب نشر آرما درباره انقلاب اسلامی

ساخت وبلاگ

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ تنها یک روز تا آغاز سی‌وششمین سالروز دهه فجر انقلاب اسلامی مانده است. در این سال‌ها نویسندگان در حوزه‌های مختلف اندیشه، رمان، شعر، فیلمنامه و... کتاب‌هایی مختص انقلاب اسلامی و بیداری ملت ایران تولید کرده‌اند.

در ادامه چند کتاب در مورد انقلاب اسلامی که در سالهای اخیر نوشته شده است، به اختصار معرفی می‌شود:

خط امام

مگر می‌شود در درون یک انقلاب زندگی کرد و رهبرش را نشناخت؟ مگر می‌شود به یک انقلاب معتقد یا به آن منتقد بود و نظرات رهبرش را مطالعه نکرد؟ اگر منتقدِ انقلاب، دوست دار انقلاب یا دلسوزِ انقلاب هستید، «خطِ امام» را بخوانید. این کتاب که با مقدمۀ سردار سعید قاسمی منتشر شده است، کوشیده تا رفتار و خط فکری و عملی آیت الله خمینی رهبر انقلاب اسلامی ایران را به مخاطبانش بشناساند. با خواندن این کتاب تصویر صریح‌تری از یک رهبر متفاوت و پرقدرت به دست خواهید آورد. با این تصویر دقیق‌تر، می‌توانید در انتقاد یا اعتقاد خود مستحکم‌تر باشید.

مشروعیت دولت در نظام اسلامی

نویسندۀ کتاب کوشیده است تا اثری نظری در حوزۀ سیاست ارائه کند. او در فصل اول کتابش به تعریف «سیاست» پرداخته است و مفاهیمی چون دولت و حکومت را از منظر الهی و ادیان و فرق مختلف تبیین کرده است. در فصل دوم نویسنده حکومت و سیاست از منظرِ تشیع و تسنن را بررسی کرده است. فصل سوم کتاب هم به بررسی همه جانبۀ ولایت فقیه اختصاص دارد.

قطره، موج، دریا

مختصر و مفید در جریان روایت انقلاب قرار بگیرید. در «قطره، موج، دریا» بزرگان انقلاب از روزهای منتهی به 22 بهمن سال 57 می‌گویند. تدوین‌گر کتاب، بریده‌های مرتبط خاطرات افراد مختلف را کنار هم چیده تا مخاطبش را در جریان سیر پیروزی انقلاب قرار دهد. روایت از فوت فرزند امام خمینی آغاز می‌شود و تا روزهای پیروزی ادامه پیدا می‌کند.

این اثر در واقع خلاصه‌ای از مجموعۀ چهارجلدی «به روایت اول شخص مفرد» است.

به روایت اول شخص مفرد

این کتاب روایتی مفصل‌تر است از قطره‌ها و موج‌هایی که دریا شدند و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند. به روایت اول شخص مفرد در واقع مجموعۀ مفصل‌تر کتاب تک جلدی «قطره، موج، دریا» است؛ با این تفاوت که در این مجموعه منابع و راویان گسترده‌تر شده‌اند. در این اثر، فرم و محتوای کتاب در کنار هم به روایت‌گری پرداخته‌ است. نوع صفحه‌بندی، قطع کتاب و شیوۀ تدوین روایت‌ها کمک کرده تا هندبوک انقلاب اسلامی در چهار جلد جمع و جور منتشر شود. روایت مستند، موجز و با نظم پیروزی انقلاب در مجلدات کوچک «به روایت اول شخص مفرد» ارائه شده است تا اطلاعات مفیدی درباره نحوه پیروزی انقلاب به مخاطبانش ارائه کند.

گل آخر، دقیقۀ نود

این بار بچه‌ها می‌خواهند حکومت نظامی را بشکنند؛ با فوتبال بازی! در اوج حکومت نظامی، بچه‌های محله تصمیم می‌گیرند فوتبال بازی کنند. یک مسابقۀ هیجان انگیز که بیش از هر چیز می‌خواهد به حکومت نظامی دهن کجی کند و آن را به ریشخند بگیرد. رمان نوجوان بهزاد دانشگر روایتی از خلاقیت، گستاخی و انقلابی‌گری بچه‌هایی است که هیجان را در مبارزه می‌بینند؛ مبارزه‌ای به سبک فوتبال! قصه و تصاویر دلچسب «گل آخر، دقیقۀ نود» را از دست ندهید. خواهید دید که بازی بچه‌ها می‌تواند یک جامعه را چند قدم بیشتر به انقلاب نزدیک کند.


باید رفت

محمدرضا زائری در کتاب «باید رفت» مجموعه مقالات فرهنگی و اجتماعی‌اش را دست‌چین و منتشر کرده است. او در این مقالات، دغدغه‌ها و بارش‌های فکری‌اش را نمودار کرده است. زائری معتقد است که امروز باید با زبان‌ها و لهجه‌ها و شیوه‌های متنوع و مختلف پیام فرهنگ عظیم اسلامی را منتشر کنیم. «باید رفت» پیام رفتن و نماندن و حرکت کردن است که نویسنده از خودش آغاز کرده و حالا به مخاطبانش هم می‌گوید که: باید نماند، «باید رفت»

ولی باید فقیه باشد

تأسفبار است که معمولاً خیلی از اعتقادات و بی‌اعتقادی‌ها منشأ عقلی ندارند. بسیارند کسانی که در کینه‌ورزی کورند. در میان معتقدان و مخالفان مفهوم «ولایت فقیه» هم از این دست چشم بستگان خودخواسته یا بی‌تقصیر کم نداریم. اگر دوست ندارید جزء این دو دسته باشید، «ولی باید فقیه» باشد کتاب شماست. خواندن «ولی باید فقیه باشد» به شما کمک می‌کند تا در اعتقاد با بی‌اعتقادی‌تان به مفهوم «ولایت فقیه» دلایل عقلی بیابید و با بررسی محتوای کتاب جدی‌تر و قابل دفاع‌تر از اندیشه‌تان حرف بزنید.


خمینی‌نامه

امام خمینی حامیان، دوستداران، معتقدان و منتقدان بزرگی دارد. از جملۀ شیفتگان بزرگ این رهبر معنوی و سیاسی، محمدتقی بهلول است. بهلول در «خمینی‌نامه» به دریای شاعری تن زده و با شعر از رهبرش گفته است. علامه شیخ محمدتقی بهلول، پیرمرد گنابادی سخت کوشی است که طعم تلخ زندان و تبعید را چشیده و صدای انقلاب را از نخستین روزهای شروع دیکتاتوری رضاخانی شنیده است. او در «خمینی‌نامه» شیفتگی‌اش به رهبر انقلاب ایران را اثبات کرده است.

بصیرت تاریخی
اصول شناخت تاریخ تحولات معاصر ایران

دکتر موسی نجفی عقیده دارد که بدون بصیرت تاریخی نمیتوان بصیرت سیاسی پیدا کرد. بر اساس همین اعتقاد است که او گفتارهایی دربارۀ بصیرت تاریخی ارائه کرده و آن‌ها را در کتاب بصیرت تاریخی منتشر کرده است. این اثر شامل نوشتار‌ها و گفتارهایی است که به مسائل تاریخ معاصر ایران از عصر صفویه تا عصر انقلاب اسلامی می‌پردازد. نجفی در این اثر به تأثیر غرب و آثار مراجع و علما در تولید هویت ملی توجه داشته است.

تاریخ معاصر ایران

دکتر موسی نجفی و دکتر موسی حقانی تاریخ معاصر ایران را از لحاظ زمانی کمی گسترده‌تر از دویست یا سیصد سال اخیر می‌بینند و برای بررسی تاریخ معاصر ایران به دوره صفویه به بعد رجوع می‌کنند. همین نگاه در مرور مختصر تاریخ در کتاب «تاریخ معاصر ایران» حاکم بوده است. بنابراین مخاطب در کتاب «تاریخ معاصر ایران» تاریخ را از زمان صفویه تا به امروز مرور می‌کند.

افق تمدنی و آیندۀ انقلاب اسلامی

انقلاب اسلامی یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران و یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات جهان کنونی است و پرسش‌های عمیق و متعددی را در فضای اندیشۀ معاصر ایجاد کرده است. این انقلاب همانگونه که در وقوع و تحقق شگفتی بسیاری برانگیخت در نتایج و آیندۀ خود نیز پرسش‌های زیادی ایجاد کرده است؛ پرسش‌هایی که امروز با توجه به تداوم و توسعه انقلاب اسلامی و عبور این انقلاب از مراحل وقوع، استقرار و تثبیت بصورت جدی مطرح شده‌اند. موضوع این پژوهش «آیندۀ انقلاب اسلامی» است. چنانکه در علم آینده پژوهی نیز اصلی‌ترین موضع پژوهش آینده‌های محتمل‌اند، در اینجا نیز محتمل‌ترین آیندۀ انقلاب اسلامی موضوع اصلی است که تلاش شده با توجه به افقهای پیش روی این انقلاب، ظرفیت‌های موجود آن، روند تاریخی و شناسایی چالش‌ها و مسائلش پیش‌بینی شود، نه پیش‌گویی. از نظر این پژوهش تمدن اسلامی محتمل‌ترین و بسط یافته‌ترین آیند‌ه‌ای است که برای انقلاب اسلامی ترسیم می‌شود. ظرفیت‌های تمدنی انقلاب اسلامی اعم از ظرفیت‌های معرفتی، فرهنگی، تاریخی و سیاسی-اجتماعی، به انداز‌ه‌ای است که می‌تواند تمدن آیندۀ جهان را شکل دهد. بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که اسلام مهم‌ترین نامزد تمدن آینده است و اکنون انقلاب اسلامی تنها نمایندۀ واقعی اسلام است.


کلت 45

روایتی از روزهای دلهره، نوستالژی و هیجان! رمانی که مخاطب را سوار ماشین زمان می‌کند و در شبی تاریک در سال 1350 پیاده‌تان می‌کند. شبی که یک حفرۀ بلا در زندگی خانواده‌ای خوشبخت دهان باز می‌کند و یکی، یکی، یکی، شروع به بلعیدن نشانه‌های خوشبختی می‌کند. رمان «کلت 45 » که در ابتدای سال 1392 با حضور رضا امیرخانی و ابراهیم زاهدی مطلق رونمایی شد، بازتاب دهندۀ نگاه یک رمان نویس به فضای سیاست زدۀ دیروز و امروز ایران است. با این حال این رمان یک اثر سیاسی نیست و پیش و بیش از هر چیز یک اثر ادبی مستقل از نگاه‌ها و سلایق سیاسی است که می‌کوشد با مخاطبش دربارۀ «خانواده» حرف بزند. با رمانی دلچسب، روان و خوش خوان مواجهید که در یک سال به چاپ دوم رسیده است.

کتابخانه عمومی دکتر معین...
ما را در سایت کتابخانه عمومی دکتر معین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : drmoein-libo بازدید : 200 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 22:25